onsdag 13 april 2011

Det som hänt sen sist

Det har varit ganska mycket annat ett litet tag men nu har jag äntligen lyckats med att få till fasad på den bortre sidan av huset, under taket precis.
Började med att resa en ställning så det blev mer lättarbetat, hade varit jobbigt att behöva flytta runt stegen hela tiden. Sedan spikade jag upp reglar, både för att få rätt tjocklek på isoleringen och för att ha något att fästa fasaden på, alltså precis som på nedervåningen.
Efter att det var klart pappade jag och sedan började jag spika upp fasad. Fasaden var inte helt lätt eftersom taket lutar, kanterna måste mätas och sågas mycket noggrannare än vad det behövdes på sidorna under takfoten. Det har tagit tid, istället för att bli klar med fasaden på en dag tog det nästan en vecka.
Nu återstår att spika upp lite lister så är övervåningen nästan klar, nästa projekt är att spika ihop dörren och att få den på plats och isolera den. Men det går framåt iaf! :)

Tycker ni att bilderna ser lite sjösjuka ut beror det på att jag fotat dels på stege och dels från en stor jordhög, lätt att det blir lite slagsida då! :D

Pappen från insidan, här kan man se de reglar jag spikat upp. Dörröppningen t ex.


Fasaden med  min ställning, från stora husets sida.


Fasaden framifrån med ställningen, ser ut som om huset står på pålar på den här bilden! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar